Fremtidens læringsmiljø er på vej på Sæby Skoleafdeling

Kilde: Sæby skole
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

På Sæby Skoleafdeling arbejder man på et spændende nyt projekt. Et projekt der skal give skolens personale og elever muligheden for at få erfaringer med et af fremtidens læringsmiljøer i form af et makerspace. Et makerspace er et sted, hvor forskellige digitale teknologier som 3D Print, folie- og lasercutter, robotter m.m. går hånd i hånd med design og problemløsning. Har bliver der arbejdet med opgaver, der styrker kompetencer som bliver vigtige i fremtiden. Skolen deltager ofte i forskellige projektor og konkurrencer, hvor teknologi og design er i højsædet. Bl.a. har skolen deltaget i Engineering Day og en konkurrence, hvor eleverne skulle bygge fremtidens børnehospital vha. Minecraft. Sidstnævnte var et samarbejde mellem Teksperimentet og Microsoft, og 2 grupper var endda så dygtige at de vandt konkurrencen.


Foto: Kreavtive skolebørn

Der er en ny faglighed på vej ind i folkeskolen i form af Teknologiforståelse. Teknologiforståelse har fokus på, at eleverne får arbejdet med og viden omkring den teknologi som omgiver os i vores hverdag. I teknologiforståelse undersøger og udforsker man teknologierne igennem designprocessor hvor kodning, ingeniørarbejde, idegenerering og indsigt i forskellige teknologiers fordele og ulemper er værktøjerne, fortæller skolens IT-vejleder, Rasmus Jensen.

På Sæby Skoleafdeling arbejder man bredt med teknologier og en undersøgende tilgang.

Skolen har adgang til en del forskellige teknologier, og en stor del af personalet deltager i et kompetenceforløb hen over foråret, hvor vi gør os erfaringer med teknologiforståelse i mange forskellige fag og på forskellige klassetrin, udtaler en spændt skoleleder, Jesper Koldtoft.


Foto: 3C spiller minecraft 

På Sæby Skoleafdeling har man de sidste måneder arbejdet med at lave et gammelt biologilokale om til et makerspace. Men skolen har et stort ønske om at gøre lokalet endnu mere inspirerende til de kreative processor.

Vi er allerede godt i gang, men med byens hjælp kan vi løfte lokalet til en helt anden standard. Vi har nemlig muligheden for at få 10.000kr i støtte fra Spar Nord fonden. Det kræver kun 2min af folks tid og en mobiltelefon, udtaler Rasmus Jensen.

Du kan give din stemme i Spar Nord Fondens "10 til forskel" ved at klikke på dette link: https://10tilforskel.dk/videoer/2020/november/saeby-skoleafdeling-fremtidens-laeringsmiljoe.aspxgerne (senest mandag kl. 12.00)

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler