Godt håndværk: Du kan altid regne med Henrik

Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

“I dag er det mig selv, der er med ude på byggepladserne, og når man har lavet en aftale med mig, så er det sådan det er,” understreger Henrik.

HK BYG Tømrer/Snedker ejes af Henrik Karlsen, og det er for ham vigtigt, at det stykke håndværk, der bliver leveret fra firmaet, er udført i overensstemmelse med den aftale, der er lavet med kunden:

“Vi er en lille virksomhed, jeg har kun en enkelt ansat, og jeg har ikke lyst til at blive større, fordi det skal være sådan, at når kunden har ringet og har lavet en aftale med mig, så har jeg det rigtig godt med selv at komme ud og udføre opgaverne, og hvis opgaven skulle blive for stor, så har jeg et par rigtig gode kollegaer, som jeg kan kalde på assistance af.”

Det er ingen tilfældighed, at Henrik går op i at holde firmaet lille. For 10-12 år siden havde hans firma, HK BYG, 10-12 ansatte. Det gjorde, at han mistede overblikket:

“Jeg havde ikke helt styr på, at det jeg havde aftalt med kunden, det rent faktisk blev udført,” forklarer han.

Man er derfor ikke i tvivl om, at ærlighed, faglighed og kvalitet er i højsædet for Henrik, der har været i tømrerfaget siden 1982. De mange års erfaring indenfor branchen gør samtidig også, at han er i besiddelse af en bred forståelse for de forskellige håndværkerfag, hvortil han har stor erfaring med at koble disse fag sammen:

“Jeg har nemt ved at koble fagene sammen, og ved, at det kan ikke hjælpe noget, hvis ikke man lige får smeden og elektrikeren med, eller har tænkt på, hvordan mureren skal gøre sit arbejde,” fortæller Henrik.

På den måde er vi i stand til at træffe de nødvendige beslutninger, der skal til for, at det stykke arbejde, de afleverer, er i top:

“Vi vil ikke have noget bygget inde, som ikke er korrekt udført,” fastslår han.


Foto: Opbygning af kvist med efterfølgende inddækning med zink udført af HK Byg.

Derved sørger HK Byg også for, qua det tværfaglige arbejde, at det færdige resultat kan stå i så mange år, som overhovedet muligt og ikke skal rives ned og laves om igen 2 år:

“Det koster ikke ret meget mere at få det hele med, når vi er i gang. Hvis man nu siger, at vi er blevet bedt om at lave en ny væg, men der skulle lige have været lavet nogle nye el-installationer inde bagved. Det der med at lave om, det er dobbelt så dyrt, så man kan lige så godt få det ordnet i første omgang,” fortæller Henrik.

Henrik kan derfor også stå inde for det arbejde, der bliver leveret. Det kan han, fordi han altid er med ude og ønsker at træffe de bedste beslutninger på kundens vegne.

En virksomhed med ærlighed og troværdig i højsædet

Henriks ærlighed kommer også til udtryk i den måde, han driver sin virksomhed på. Når man laver en aftale med HK Byg, så er det, for ham vigtigt, at den aftale, der bliver lavet, er i overensstemmelse med kundens forventninger.

Henrik vil gerne hjælpe, men han er også realistisk, når det kommer til tid. Det er derfor ikke sikkert, at han kan være der i morgen, når man ringer til ham. Men når han så kommer, så bliver han også til, at det respektive projekt står færdigt:

“Jeg kan love dig, at når vi er startet ude hos dig, så bliver vi der, til vi er færdige. Det må være mere værd, end man kommer i 2 dage, og så ser man ikke den håndværker igen de næste tre uger,” siger Henrik.

Prisen skal man heller ikke bekymre sig om. Hvis man aftaler en pris på x antal kroner, så er det også den pris, man får en regning på.


Foto: Bil fra HK Byg

“Kunden vil aldrig få en ekstraregning fra mig, hvis det ikke er aftalt på forhånd,” fastslår Henrik.

“Det skal være sådan, at når man går ned i banken og skal låne for eksempel 150.000 kroner til et projekt, fordi jeg har sagt, at det er det, det kan laves for, så vil jeg ikke efterfølgende komme med en regning på 180.000 kroner, fordi man ikke lige havde det hele med i tilbuddet,” tilføjer han.

Henrik går derfor også meget op i at føre en god og gennemskuelig dialog med sine kunder. Han vil ud og have en samtale med folk, og gerne med en kop kaffe til, så han kan drøfte opgaven ansigt til ansigt. På den måde kan man meget bedre forventningsafstemme:

“Når jeg kommer ud på en opgave ude ved en kunde, så snakker vi det altid igennem, og når jeg afleverer et tilbud, så afleverer jeg det, i de fleste af tilfældene personligt, hvor man snakker det igennem, og siger: her har vi tænkt sådan og sådan. Det gør jeg meget ud af, at man har styr på den del af det, sådan så man altid har fokus på, at forventningsafstemningen den passer til det, man betaler for,” understreger Henrik.


Foto: 70’er villa med nye Træ/Alu vinduer som passer til huset. Sålbænke piftet op med zink så det får et frisk look.

Behandl andre, som du gerne selv vil behandles

For Henrik handler det at drive virksomhed ikke kun om pengene i sig selv. Det er langt mere tilfredsstillende at gøre sine kunder glade og tilfredse ved at udføre et godt stykke håndværk. Hertil spiller dialogen en essentiel rolle. Det er derfor vigtigt hele tiden at have sin kunde med, og skulle det ske, at de bliver forsinkede, så er telefonen ikke længere væk end lommen:

“Hvis man har en aftale, om at man er der kl. 10.30, så er det kl. 10.30. Kundens tid, er lige så vigtig som vores tid. Vi behandler vores kunder nøjagtig ligesom, vi selv gerne vil behandles,” understreger Henrik.

Ved HK BYG Tømrer/Snedker, får man en ordentlig behandling, hvor både ens tid, penge og forventninger respekteres.

Hvis du ønsker at læse eller høre mere om, hvad HK BYG Tømrer/Snedker tilbyder, kan du klikke dig ind på hjemmesiden her. Eller ring på 40166463

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Henrik Karlsen // HK BYG Tømrer/Snedker. Foto: Nyt sommerhus opført helt fra sokkel som total tømrer entreprise.