HJ Hundesalon: På hundenes betingelser

Foto: HJ Hundesalon.
Profilbillede
dato

HJ Hundesalon er meget mere end en hundefrisør. Her sættes hunden i fokus gennem mange forskellige behandlinger. Men idéen om at åbne en salon for hunde var ikke det, der umiddelbart lå i kortene for ejeren.

Helle Jensen er indehaver af HJ Hundesalon i Sæby. I salonen er der fokus på forkælelse af de firbenede skabninger. Men rejsen mod at være indehaver af en hundesalon var slet ikke den oprindelige plan.

Selvom Helle altid har været overbevist om, at hun skulle arbejde med dyr, var det i første omgang en anden vej, hun havde i tankerne. Hun vidste dog godt, at karaktererne ikke ville række til at søge ind på dyrlægestudiet., som hun drømte om - så hun søgte faktisk aldrig ind i sin tid. 

Som hun selv fortæller: “Jeg vidste, at det krævede 12-taller og jeg fik 6-taller, så den vej kunne jeg ikke gå."

Da Helle fik afslag fra dyrlægeuddannelse, måtte hun genoverveje. Hun tog derfor en uddannelsestest og svarede på en række spørgsmål, som skulle fortælle hende, hvad et mest ideelle ville være for hende. Svaret lød, at Helles drømmejob var at arbejde som hundefrisør. Og det var der, det hele startede: 

”Jeg var så heldig derefter at komme i praktik hos en hundefrisør. Det fangede mig, så det har været den vej lige siden.”


Foto: Helle Jensen // HJ Hundesalon

Skarp, faglig baggrund
Ejeren er aldrig til stede under klipningen. Hunden vil nemlig altid vælge at rette opmærksomheden mod sin ejer, hvis de er i rummet. Derfor kan det bedste samarbejde opnås, hvis hunden er i salonen alene. På den måde slapper de mere af, og klipningen kan foregå på den mest rolige måde.

Det er overvejelser som disse, der adskiller HJ Hundesalon fra andre hundefrisører. Helle Jensen har nemlig en stor baggrund og et bredt spektrum af uddannelser indenfor menneskelig omgang med hunde. Helles faglige grundlag består nemlig af hele 25 uddannelser – blandt andet er hun uddannet hundefrisør, hundemassør, hundefysioterapeut og telepatør samt ernærings- og kostekspert med fokus på hunde.

Men det, der gør HJ Hundesalon til noget specielt, er mest af alt den atmosfære, der kan findes i butikken. Stemningen er afslappet, rolig, og vigtigst af alt er det dyrene, der er i centrum. Det er dem, det hele handler om.

Derfor er topprioriteten også, at hundene skal føle sig trygge:

”Det er lidt forskelligt, hvad behovet er. Nogle hunde kan være utrygge, når de kommer herind. Men så sætter vi os over og snakker lidt med dem. På den måde slapper hunden af, vi kan arbejde stille og roligt og lave en ekstra god klipning.”


Foto: Helle Jensen // HJ Hundesalon

Nye tiltag
Oprindeligt var HJ Hundesalon udelukkende en frisør for hunde. Men den udvikler sig med hastige skridt, og Helle kan i dag tilbyde en lang række behandlinger. Heriblandt findes massage, fysioterapi og genoptræning, der alle har de pelsede, firbenede dyr i centrum.

Igen er det en rummelighed og forståelse for den enkelte hunds behov, der er gennemgående i Helles arbejde. Det nyeste tiltag er, at Helle har lavet en række videoer, som privatpersoner kan købe. Videoerne viser en gennemgang trin for trin af, hvordan ejeren selv kan klippe sin hund. Men dette betyder selvfølgelig derfor ikke, at dørene ikke altid er åbne i HJ Hundesalon på Karupvej 104 i Sæby. 

Læs mere på salonens hjemmeside og Facebook-profil.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: HJ Hundesalon