Jensen Jordbær har bespist nordjyderne med jordbær i 20 år - men de er meget mere end dét

Jordbærboden ved Jensen Jordbær (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

På Hestvangvej 6 i Sæby finder du Jensen Jordbær, hvor der drives et traditionelt landbrug. Bag den helt særlige forretning står bondemand Claus Snebang Jensen - den styrende part i Jensen Jordbær. Ved sin side har han bondekonen, Charlotte, der har den kreative kasket på.

Tilbage i 2003 skulle der ske noget nyt, og parret begyndte at plante de første jordbærrækker. De havde på det tidspunkt et traditionelt landbrug, med minkproduktion som hovederhverv, som havde været drevet i omkring 10 år. Charlotte husker tydeligt tilbage på starten:

“Vi havde fået vores dejlige datter i 2002, og vores søn er født i 2000. Bondekonen, jeg selv, var ved at kede mig, så der skulle ske noget nyt. Jeg havde altid haft en idé om et Morten Korch-landbrug, og syntes derfor, at jordbærproduktion måtte være helt fantastisk. Som tænkt, så gjort. Vi plantede godt og vel en tønde land - som svarer til to fodboldbaner - og Jensen Jordbær var i gang.”

Men den romantiske drøm om evig solskin og sang i markerne slog ikke rigtig mål med virkeligheden for Charlotte, fortæller hun:

“Jeg var med i et par år på fuld tid, men fandt ud af, da jeg opdagede at min svigerfar på over 70 år, på det tidspunkt, kunne hakke 10 rækker jordbær mens jeg nåede én. Så var det på tide, jeg kom ud og arbejdede på fuld tid udenfor driften. Det gjorde heller ikke noget, på daværende tidspunkt, at supplere indtægten en smule,” lyder det fra Charlotte.

Bondemand Claus Jensen fik heldigvis bare ekstra blod på tanden, blev mere og mere interesseret i jordbærproduktion og så hjalp bondekonen til i ferierne og i aftentimerne.

Et traditionelt landbrug med meget mere en jordbær
Claus og Charlotte driver et traditionelt landbrug, hvor jorden dyrkes med korn. Dertil har de også slagtegrise på stald. Grisene købes som "30 kg-grise", fedes op og sendes på slagteriet efter tre måneder, men besøgende er velkomne til at se til grisene, når de kommer forbi. 

Landbruget har dog også udviklet sig til at være meget mere end 'bare' jordbær. Hovederhvervet for Claus Jensen var minkproduktion, men da det blev lukket, kunne bondemanden glæde sig over det allerede velfungerende landbrug ved siden af, som fokus nu kunne rettes imod.

Derfor valgte Claus og Charlotte at skalere op, og i dag er Jensen Jordbær meget mere end jordbær - selvom navnet antyder andet - understreger Charlotte:

“Hos Jensen Jordbær er vi meget mere end jordbær. Vi starter traditionelt ud med at sælge jordbær i maj måned. Det er plukkede bær i bakker, som vi sælger både hjemme på Jordbærgården. Vi starter ud med at sælge jordbær i bakker, og går videre til pluk-selv, når frilandsmarken er i god ro.”

“Af produkter, vi sælger, har vi 11 forskellige sorter jordbær - både som plukkede bær og pluk-selv. Dertil har vi ærter, løg, rabarber, hindbær, asparges, gulerødder, og så finder vi altid på noget mere. I plantekasser har vi krydderurter, som familierne gerne må nippe af til deres mad, eller bare for duftoplevelsen,” fortæller Charlotte.


Jensen Jordbær tager også gerne imod skolebesøg. Her er elever fra Sæby Skole på besøg i én af deres tunneller med jordbær og kartofler (Foto: Privat)

Kærneverdierne er rummelighed og hygge
Jordbærerne var helt naturligt et fokuspunkt, men Charlotte begyndte så småt at tænke kreativt for at udvikle konceptet mere og mere. Derfor arbejder Jensen Jordbær på, at tilbyde endnu flere ydelser for deres gæster.

“Vi har også en stor sandkasse som børnefamilier kan boltre sig i, samt 'Kaninland', hvor børnene kan sidde og kæle med kaninerne. Derudover har vi en masser bord/ bænke sæt, så familierne kan nyde en madpakke eller endnu bedre, jordbær. Vi har altid saft/vand/kaffe og the som er en gratis fornøjelse.”

Men de forskellige oplevelser har snart ingen ende, når besøgende kommer til Hestvangvej 6. Jensen Jordbær gør nemlig meget for at folk nyder at være der.

“I år forsøger vi os med et bålsted, som vi prøver at holde gang i, så der kan bages snobrød, og en kæmpe væltet træstamme, et hus man kan sove middagssøvn i, stalde med grise på dybstrøelse og hængekøjer. Vi siger som i Fakta-reklamerne: "Vi vil bare så gerne, at folk bliver lidt længere". Vores kerneværdi er rummelighed og hygge.”

Lokale samarbejder er til god gavn
Jensen Jordbær har en aftale med Gleerups Have i Vangen, som er en butik med alt fra blomster og brugskunst til livsstil og og meget andet, samt en aftale med den farverige børnetøjsvirksomhed, Louifax.

“Helene Gleerup låner vores vintersalgshus om sommeren, og så sælger hun fra det. Gleerups Have er et univers du aldrig bliver færdig med, og Helene er så dygtig til, hver dag, at lave noget spændende i huset,” fortæller Charlotte og fortsætter:

“Så har vi også Anja Mosen og hendes firma "Louifax" inde om sommeren. Louifax er en virksomhed med, primært børnetøj, i alle mulige flotte sammensætninger og farver - men bondekonen her går jo altså også rundt i jordbærkjoler, og kjoler med dyr på.”


Jensen Jordbær går ikke på kompromis med kvaliteten af deres jordbær (Foto: Privat)

Jordbæreventyret har bragt rumænsk kærlighed til livs
Jensen Jordbær's nu 20 år i branchen har udviklet sig fra én tønde land til hele 17 hektar med jordbær, 11 forskellige sorter og 11 tunneller, hvor de tidlige jordbær kan komme frem. På den måde kan Jensen Jordbær starte sæsonen midt i maj.

På gården er der to fastansatte medarbejdere, og om sommeren kommer deres faste flok af rumænere til Sæby, og hjælper med plukningen af den enorme mængde jordbær, som ejendommen i dag besidder.

Charlotte fortæller, at de har fået utroligt mange gode stunder sammen med rumænerne, og det har ført til en masse forskellige minder, samt mange nye bekendtskaber uden for de danske grænser.

“Vi startede med at ansætte Simona og Cristian for sommeren. De kom fra Dragasani i Rumænien - ca. 200 km fra Bukarest. De havde deres niece, Claudia, med som fik besøg af hendes kæreste, Bobby. Han arbejdede på det tidspunkt i England som tømrer. De fire skønne mennesker startede for alvor vores karriere med at hyre fantastiske rumænske medarbejdere.”

I 2017 var Claus og Charlotte så heldige, at de blev inviteret til Claudia og Bobbys bryllup i Dragasani.

“Det var en kæmpe oplevelse. Simona og Cristian har to børn, Diana og Catalin, og nu også fem børnebørn. Diana har altid haft arbejde andre steder, men Catalin var omkring 15 da han var med som "barn" hos os første gang. Det er så siden blevet til mange års fornøjelse, og Catalin er i dag den styrende part i at finde årets jordbærplukkere i Dragasani og omegn,” fortæller Charlotte.

“Vi havde desuden fornøjelsen af, endnu engang, at blive inviteret til Catalins bryllup med hans skønne viv Nicoleta. Vi var i Rumænien en hel uge, og det var virkelig en super dejlig oplevelse. Vi kender jo efterhånden en del i Dragasani, så vi bliver hilst på, på gaden,” tilføjer hun med et stort smil.

Kvaliteten skal være i top - ellers får du pengene tilbage
Claus, Charlotte og resten af teamet hos Jensen Jordbær er klar over, hvor vigtig kvaliteten på deres jordbær er. Derfor er det et klart fokuspunkt, at kunderne altid skal være tilfredse med de jordbær, der bliver købt. 

“Vi har en prima kvalitet i vores jordbær. Hos os ligger der ikke små og dårlige, grønne bær i bunden - en bakke jordbær er flot fra top til bund. Vi arbejder virkelig meget på kvalitet. Og er kunden ikke tilfreds vil vi meget gerne at de henvender sig, så giver vi nye varer eller pengene retur. Vi har en super service, og tager os gerne tid til en lille snak,” siger bondemand, Claus Jensen.

“Vi har nu været i branchen i 20 år, og har efterhånden en god fornemmelse for, hvad kunderne efterspørger. Vi forsøger at tilpasse os kundernes behov. eks. var der en kunde der sagde: "Det er så dejligt, alt det I har til børnene, men kunne I ikke lave noget, så vi forældre kunne få bare fem minutters ro". Vi ved jo alle hvor pressede småbørnsfamilier er, så på den baggrund byggede vi vores store sandkasse.”

Og som landmanden slutteligt understreger: “Jensen Jordbær - for hele familien.”

Du har mulighed for at finde meget mere om Jensen Jordbær på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Jensen Jordbær v/Claus Snebang Jensen