Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Sæby - fredag den 16. april

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Sæby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Større færdselsaktion i Vesthimmerland


Tidligere på ugen, d. 14. og 15. april 2021, forenede flere afdelinger ved Nordjyllands Politi kræfterne i en færdselsaktion i Vesthimmerlands kommune – en aktion, der særligt havde fokus på hastighed, konstruktivt ændrede knallerter. Desuden var politiet, på baggrund af flere borgerhenvendelser om musik til ulempe og larmende knallertkørsel, til stede i Aars Lystanlæg. Det førte til en række sager på politiets bødeblok fordelt over de to dage. 
Læs mere på politi.dk

 

28-årig mand anholdt i hærværkssag mod jødisk kirkegård


Nordjyllands Politi anholdt d. 14. april 2021 kl. 20.50 en 28-årig mand, der sættes i forbindelse med hærværket på den jødiske kirkegård i Aalborg.
Læs mere på politi.dk

 

Sindal – narko- og spirituspåvirket bilist uden førerret sigtet


Da to betjente fra Nordjyllands Politi førte patruljevogn ad Amagergade i Sindal torsdag den 15. april sent om aftenen, lagde de mærke til en personbil, der holdt i tomgang ud for en adresse. Bilens motor kørte, og positionslyset var tændt. Derudover kunne betjentene se i patruljevognens IT-system, at ejeren af bilen, var frakendt førerretten til personbil.

Af nysgerrighed henvendte betjentene sig til føreren af bilen. Han viste sig at være identisk med ejeren. Betjentene fik desuden hurtigt mistanke til, at føreren af bilen muligvis var påvirket. Politiet instruerede derfor føreren i at deltage i en narkometertest og en alkometertest.

Desværre gav begge test udslag – føreren var tilsyneladende påvirket af både amfetamin og spiritus. Bilisten havde tilsyneladende indtaget spiritus i sådan en grad, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

 

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for følgende: 

  • Spirituskørsel
  • Narkopåvirket kørsel
  • Kørsel i frakendelsestiden

En blodprøve blev efterfølgende udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

 

Vrå – spiritusbilist anholdt


Torsdag den 15. april om aftenen standsede politiet en bilist til kontrol på Borupvej i Vrå. 

Ren rutine.

Men da betjentene henvendte sig til føreren af bilen, en 50-årig mand, fik de hurtigt mistanke til, at vedkommende var påvirket. Politiet instruerede derfor bilisten i at deltage i en alkometertest. En test, der gav udslag for, at bilisten tilsyneladende var påvirket af spiritus i sådan en grad, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. Man udtog senere en blodprøve på skadestuen som bevismateriale i forbindelse med sagen.

 

Sæby – færdselsuheld mellem bilist og knallertfører


Et færdselsuheld fandt sted på Søndergade i Sæby torsdag den 15. april om eftermiddagen.

Part 1 kom her kørende i hendes personbil, da hun foretog et venstresving for at køre ind ad en ny vej. Samtidig kom en knallert dog kørende i den modkørende vognbane, hvilket resulterede i at de to køretøjer kolliderede. 

En beredskabspatrulje rykkede derfor ud til stedet. Heldigvis kunne de dog konstatere, at både knallertføreren og bilisten var forholdsvis uskadte. Begge køretøjer modtog dog materielle skader i forbindelse med uheldet.

Bilisten blev dog sigtet for at have overtrådt sin vigepligt.

 

Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:

  • Du taler i telefon eller læser/skriver SMS
  • Du indstiller GPS eller radio
  • Du samler ting op fra gulv eller handskerum
  • Du spiser eller drikker
  • Du tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer
  • Du har tankerne et helt andet sted eller er stresset

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere!
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Aalborg – indbrud i bolig


Et indbrud fandt sted på Johannes Hofmeist. i Aalborg mellem onsdag den 14. april kl. 18:15 og torsdag den 15. april kl. 08:25. En ukendt gerningsmand brød et vindue op til huset på adressen, hvorefter man bevægede sig indenfor. Der er på nuværende tidspunkt ikke overblik over de stjålne genstande i forbindelse med indbruddet.

 

Har du set mistænkelig færden på Johannes Hofmeist. i Aalborg? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Øster-vrå – indbrud på landejendom


Mellem torsdag den 30. marts kl. 14:00 og onsdag den 14. april kl. 17:00 fandt et indbrud sted på Vrængmosevej i Øster-Vrå. En indbrudstyv sparkede hundelemmen ind for at få adgang til et hus på grunden. Der var spor af færden i flere rum i form af snavs fra skosåler samt en flækker badeværelsesdør. Der er på nuværende tidspunkt ikke overblik over de stjålne genstande.

 

Har du set mistænkelig færden på Vrængmosevej i Øster- Vrå? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi
Flere artikler