Nyt tilbud skal opfange begyndende mistrivsel hos unge

Foto: Frederikshavn Kommune.
dato

Fra 1. december 2023 vil Frederikshavn Kommune tilbyde rådgivningssamtaler til unge i alderen 7. klasse til 18 år gennem initiativet 'SammenUng'.

Dette tilbud er rettet mod unge, der oplever begyndende mistrivsel. Tre erfarne medarbejdere vil stå for samtaleforløbene, og de unge vil have mulighed for at modtage op til fem gratis rådgivningssamtaler uden at blive registreret i de kommunale systemer.

'SammenUng' har til formål at hjælpe de unge godt videre i voksenlivet ved at give dem de bedste forudsætninger for at gennemføre en uddannelse og senere få et godt job. Tilbuddet vil også hjælpe de unge videre til foreninger, frivillige organisationer og erhvervsrettede tilbud.

'SammenUng' er baseret på modellen 'Sammen på Sporet', som er udviklet af Social- og Boligstyrelsen i samarbejde med ni kommuner.

Modellen har vist sig at øge trivslen blandt de unge, med to ud af tre unge oplever øget trivsel efter rådgivningssamtalerne.

For mere information om 'SammenUng', besøg frederikshavn.dk/sammenung eller ring på telefon 24 48 23 73.


https://www.frederikshavn.dk/om-kommunen/nyheder/nyheder-og-pressekontakt/nyheder-og-pressemeddelelser/nyt-tilbud-skal-opfange-begyndende-mistrivsel-hos-unge/
Kilde: Frederikshavn Kommune