Passion og benzin i blodet holder Christian Rytter og Auto Teknik godt kørende

Foto: Auto Tekniker. Det at være ejer af sit eget værksted, gør det nemmere at engagere sig i sit arbejde, fortæller Christian Rytter, som i dag primært varetager det administrative hos Auto Tekniker A/S i Sæby.
Profilbillede

I arbejdstiden driver Christian Rytter et værksted, i fritiden kører han ræs: Hemmeligheden bag det gode liv er at beskæftige dig med noget, du brænder for.

Da Christian Mørup Rytter i 2007 overtog nøglerne som ny ejer og indehaver af Auto Teknik A/S i Sæby, var det med store drømme og visioner for fremtiden. Auto Teknik skulle være blandt de førende på markedet, hvad angår både kvalitet og service. Hos Auto Teknik skal ingen føle, at de har kørt forgæves, hvor mekanikerne skal kunne hjælpe og servicere alle. Både dem der kører i en ældre benzindrevet bil, samt dem der kører i en nyere el- eller hybridbil.

Foruden de mange spændende opgaver som fulgte med det at blive ejer af et allerede etableret værksted, med flere garvede og dygtige medarbejdere i stalden, betød det også noget helt særligt for Christian Rytter, at han gennem Auto Teknik A/S nu for alvor havde mulighed for at kombinere hans to store passioner - biler og motorsport.

Hemmeligheden bag et godt liv er at lave lave det, du brænder for. Jeg brænder for mit arbejde på værkstedet, hvor mit ejerforhold kun er med til at øge mine motivationer yderligere”, fortæller Christian Rytter, der ved siden af værkstedet også er teamchef hos Rytter Motorsport i sin fritid.

Et værksted i rivende udvikling

Auto Teknik består i dag af otte ansatte, hvoraf flere har haft både 20 og 30 års jubilæum på værkstedet. De mange år i firmaet har dog ikke været en sovepude for de ansatte, som i høj grad har efteruddannet og specialiseret sig indenfor bilbranchens nyeste teknologier, hvad angår både diesel-, el- og hybridbiler.

Som Christian Rytter fortæller, er det nemlig en forudsætning altid at holde sig opdaterede på de seneste nye teknologier og opdateringer inden for bilbranchen, hvis man som hos Auto Teknik ønsker at være de bedste på markedet. Netop derfor gør de meget ud af også at efteruddanne personalet og sende dem på kurser, så værkstedet står bedst muligt rustet til at tage vare om både nutidens og fremtidens bilmarked.

Her er de hos Auto Teknik også glade for at kunne trække på den viden og data, de får adgang til som autoriseret BOSCH Car Service-værksted. Et BOSCH-medlemskab som kommer med mange fordele, fortæller Christian Rytter:

"BOSCH er førende inden for deres felt, og har været med i udviklingen af ca. 80 % af alle styresystemer. Som autoriseret BOSCH-værksted giver det os derfor adgang til både data, viden og kurser om el-, hybrid-, og dieselbiler samt sikkerheden. Det betyder, at uanset om du kører Opel eller Ferrari, og uanset hvilken motor der er i din bil, så er vi i stand til at hjælpe med at service og reparation. Jeg har i min tid i firmaet endnu ikke oplevet, at nogle har måtte køre forgæves."


Auto Teknik kan besøges alle hverdage på Ålborgvej 77 i Sæby

Dieselcenter med garanti

Det hører til sjældenhederne, at et bilværksteds kunder kommer fra hele landet - ja faktisk fra store dele af Nordeuropa - Ikke desto mindre gør dette sig gældende for Auto Teknik A/S. Som ét af kun fem danske dieselcentre, kan Auto Teknik teste og reparere dieselmotorer på garanti. Og det er derfor ikke uvant, at nogle kommer kørende eller sejlende langvejs fra, for at få repareret bilen.

På det maritime marked har vi også et stærkt brand, hvor vi kunder fra både Norge, Island, Færøerne og Grønland. Foruden biler, servicerer og reparere vi ligeledes dieseludstyr til skibe, hvilket mange benytter sig”, fortæller Christian Rytter, der dog samtidigt slår fast, at de fleste kunder er lokale:

Selvom vi har flere udenlandske job, er de vigtigste kunder dem, der bor i og omkring Sæby. Dem der kommer hos os til daglig, og som trofast vender tilbage, når bilen trænger til en kærlig hånd”.

Benzin i blodet

At Christian Rytter har benzin i blodet, kan der ikke sås nogen tvivl om. Foruden de mange timer hos Auto Teknik fylder også motorsport meget i Christian Rytters liv. Han fortæller hvordan han tidligere selv har kørt, på hvad han kalder et beskedent hobby-niveau. En hobby og passion som også Christian Rytters to sønner, Milan og Silas har arvet fra deres far.

Begge kører de således ræs på højt plan i dag, hvor den stolte far troligt er med på sidelinjen, når det kan lade sig gøre. Sidenhen er også den ældste søn, Silas, begyndt i lære som mekaniker hos Auto Teknik.

Jeg nyder at bruge tid med drengene på banen og i garagen, men jeg havde dog alligevel mine betænkeligheder, ved at min søn skulle i lære hos os. Det er jo nemt at forestille sig, at rollerne som far og søn kan komme i vejen for de professionelle arbejdsforhold. Han havde dog behov for en fleksibel læreplads grundet de mange ræs han deltager i, og det har også sidenhen vist sig ikke at være et problem, at vi er far og søn, da han har sin primære omgang på værkstedet med de andre mekanikere”, fortæller Christian Rytter.


Anden generation står allerede klar til at tage fat. Her er sønnen Silas, i øjeblikke í lære som mekaniker.

Vækst- og Vilje Erhvervsprisen 2021

For Christian Rytter og Auto Teknik bestræber de sig altid på at udvikle sig og blive endnu bedre til deres arbejde. I marts 2022 medførte dette, at Auto Teknik blev nomineret til årets Vækst & Vilje Erhvervsprisen i Frederikshavn Kommune.

En nominering som var begrundet med, at Auto Teknik Sæby på fornemmeste vis havde vist, at de er i stand til at følge med og videreudvikle sig, både teknologisk, men også hvad angår medarbejdernes kompetencer og færdigheder. En nødvendighed i en branche i rivende udvikling.

Selvom Christian Rytter og Auto Teknik A/S ikke blev de samlede vindere af Vækst & Vilje Erhvervsprisen, var nomineringen i sig selv, noget som de på værkstedet var meget stolte af.

Det, at blive fremhævet som nogle af dem, der har gjort det bedst, i det forgangne år, er noget, som vi helt sikkert kan være stolt af. Det er en kæmpe cadeau til ikke bare Auto Teknik, men også vores dygtige medarbejdere,” afslutter Christian Rytter.


Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Christian Rytter - Auto Teknik A/S