Innovation i udkantsdanmark

Foto: John & Frank Hejslet.
Profilbillede
dato

Bæredygtig Begravelsesforretning

Vi har i Hejslet Begravelsesforretning i længere tid haft fokus på bæredygtighed.
I samarbejde med vores kisteproducent, planter vi et træ for hver kiste vi sælger.
Materialerne vi bruger i dagligdagen er så vidt mulige bæredygtige: kister, urner, polstring og ligtøj.

Nu har vi hos Hejslet sagt velkommen til endnu et tiltag.
En rustvogn der er udelukkende drevet på el, dette giver ikke blot en fordel i forhold til bæredygtighed, det giver også mulighed for at pårørende kan tage afsked uden at skulle høre på en bil der starter, høre på motoren når følget går bagefter rustvognen ligesom der slippes for at gå i udstødningsgasser fra bilen.

Projektet startede i 2018 og er nu blevet en realitet.
Bilen er ombygget hos Huiskamp i Holland og fik en dansk typegodkendelse i februar 2021.

For at projektet skulle lykkedes havde vi fokus på driftsikkerhed og at bilen selvfølgelig skulle have en vis størrelse for at kunne forlænges og være bred nok til, at den kunne udbygges til, at der kunne være en kiste, modellen blev Tesla. 

Vi har udelukkende fået positive tilbagemeldinger fra pårørende om, at det er et mere respektfyldt farvel.

Det er dejligt at gå efter vores afdøde i andægtig stilhed, skønt at slippe for udstødningsgasser.
Disse er blot nogle af de tilkendegivelser vi har modtaget.

Hejslet Begravelsesforretning er anden generation, idet forretningen blev grundlagt af Villy Hejslet og i dag ejes af sønnerne John og Frank Hejslet.
Forretningen er medlem af brancheforeningen Danske Bedemænd og er ISO 9001 godkendt.

Hejslet Begravelsesforretning har afdelinger i Vodskov, Hals, Sæby og Frederikshavn, kerneområdet dækker derfor Aalborg, Brønderslev og Frederikshavn kommuner, men tager sig af dødsfald i hele landet.

Alle syv medarbejdere er uddannede og eksaminerede bedemænd, udover dette har ejerne, John og Frank Hejslet en diplomuddannelse som bedemand.

Selvom det daglige arbejde bygger på en konservativ traditionsbunden afsked, hvor der ved dødsfald tit synges ud og der tages en personlig afsked, ligesom medarbejdere er klædt i sort/hvid, rustvognene er sorte. Kan der godt tænkes nye tanker ind, eksempelvis i materialevalg og nu en ”lydløs” rustvogn.

Den mangeårige erfaring betyder, at vi har alle de kompetencer, som det kræver at tage sig af enhver tænkelig type dødsfald. Vi er således i stand til at være behjælpelige med alle former for dødsfald, hvad end det sker herhjemme, i udlandet eller i situationer, hvor afdøde skal tilbage til et andet land.

Vi ved, at et dødsfald kan betyde stor sorg og minimalt overskud for de pårørende. Derfor betyder det meget for os, at vi giver pårørende, den størst mulige støtte i en svær tid, dette være sig både i forhold til teoretiske og praktiske behov. Det er meget vigtigt for os at give de efterladte en individuel og personlig behandling, som har udgangspunkt i den enkelte families behov.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Hejslet Begravelsesforening