Landsindsamlingen er gået over alt forventning

Profilbillede
Anja Wittendorff Schack

Søndag den 11. april 2021 var der indsamling landet over til Kræftens Bekæmpelse. Nu er indsamlingsresultaterne ved Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling kommet, og indsamlingslederne kan næsten ikke få armene ned igen efter modtagelsen.

Sådan er det gået landet over, og i op til flere indslag i landets nyhedskanaler, aviser og på sociale medier, blandt andet Facebook, kunne man læse denne gode melding. 

Især i Frederikshavn Kommune er indsamlingslederne rigtig glade for meldingen og stolte over de resultater, kommunen har opnået, oplyser Finn Hjortholm, der er lokalforeningens kasserer.  

I Frederikshavn by blev der indsamlet 163.768 kroner, og her er det vigtigt at tage i betragtning, at det kun var halvdelen af normalen, man havde af indsamlere i år i Frederikshavn by. Derfor var der også en del ruter, der ikke fik besøg. Der var 52 indsamlere til at dække Frederikshavn by, hvor der normalt plejer at være omkring 100. Så det er næsten en halvering.  

Til sammenligning blev der med 160 indsamlere i 2019 indsamlet 164.000 kroner, hvor tallet i år reelt set er en forøgelse på cirka 40 procent i gennemsnit pr. indsamlingsbøsse i forhold til år 2019. Sidste år blev der ikke gennemført en fysisk indsamling på grund af udbruddet af coronapandemien.  

Også i år meldte en del af de indsamlere, der plejer at være på gaden på indsamlingsdagen, fra på grund smittefare og lignende ved den igangværende coronapandemi. I oplandsdistrikterne kom der også nogle afbud - dog slet ikke i samme grad som i Frederikshavn. I oplandet opnåede man at have 59 indsamlere, og derfor i alt 111 indsamlere til distrikt Frederikshavn.  

På trods heraf er det alligevel gået over al forventning, og de tre indsamlingsledere, Monica Falck Christiansen (Frederikshavn), Elin Jakobsen (Sæby) og Bente og Jens Erik Sørensen (Skagen), er alle meget stolte, glade og tilfredse over det samlede resultat for Frederikshavn Kommune på i alt 366.522 kroner.  

Kilde: Redaktion
Flere artikler