Når en skole bliver centrum for iværksætteri

Foto: Business Park Sæby Syd // Ole Madsen.
Profilbillede

Som erhvervsdrivende er Ole Madsen klar over, hvad det kræver at starte en virksomhed, føre den ud i livet og skabe resultater.
Netop dette er grundlaget for Business Park Sæby Syd.

Det var på en køretur ind mod Sæby i 2014, at Ole Madsen fik en idé.

På daværende tidspunkt havde han drevet sin egen håndværkervirksomhed i mere end 30 år.
Og selvom det firma stadig er i gang i dag, var køreturen et startskud til noget helt nyt. Ole Madsen så den nedlukkede og tomme Volstrup Skole og fik en idé. Han ville starte et centrum for iværksætteri.

Tanken blev hurtigt ført ud i livet, og Ole Madsen kunne i 2014 sammen med nogle partnere fra sin tid i håndværkerfaget åbne Business Park Sæby Syd. Og for Ole var missionen klar:

”Vi ville primært henvende os til nystartede virksomheder, så de kunne få muligheden for at starte noget nyt op uden at skulle gældsætte sig.”

Huset
Business Park Sæby Syd råder over hele 5000 kvadratmeter fordelt i området overfor Trafikcenter Syd tæt ved motorvejen. Man kan som erhvervsdrivende leje sig ind og bruge de mange kvadratmeter til at udfolde sig og styre sin virksomhed.  

Ole Madsen tilpasser lokalerne til den enkelte virksomhed og de behov, de måtte have. Det er muligt at få opfyldt specifikke indretningskrav og renoveringer forud for indflytningen, som vil kunne give det enkelte firma de bedste forudsætninger. Det er blot én fordel ved at leje sig ind og lede sin virksomhed fra Business Park Sæby Syd – og Ole ser mange flere goder i det store iværksættercentrum. 

Det er nemlig et essentielt element i husets opbygning, at mange forskellige mennesker med forskellige virksomheder og baggrunde mødes. På den måde kan de forskellige lejere bruge hinanden aktivt og indgå i et fællesskab. Det er nemlig en fordel for alle: 

”Vi sidder med et bredt udsnit af lejere, der kan sidde overfor hinanden med åbne kort, da de ikke arbejder indenfor samme branche. Alle kender hinanden, og vi kan sparre med hinanden i vores fælles hverdag.” 

Koncept i udvikling
Ole Madsen driver til hverdag Business Park Sæby Syd med sin hustru, Marta Madsen. Parret har for nyligt indført, at også enkeltpersoner kan leje sig ind på de mange kvadratmeter – uden at skulle etablere en hel virksomhed i lokalerne. 

”Vi har prøvet at stille nogle kontorpladser til rådighed, hvis man kunne tænke sig et billigere lejemål.” 

Idéen kom under Danmarks nedlukning. Her oplevede Ole Madsen, at mange ønskede en kontorplads udenfor hjemmets fire vægge. Og fremfor at tage den lange vej til kontoret i Aarhus er en plads i Business Park Sæby Syd derfor en glimrende løsning. Det er et koncept, der bliver brugt mere og mere. 

Læs mere om Business Park Sæby Syd på deres hjemmeside og Facebook-profil

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Business Park Sæby Syd