Ole har skabt det iværksætterfællesskab, som han selv har manglet

Profilbillede
dato

Ole Madsen har været selvstændig som håndværksmester i 35 år. Han tog initiativ til at opkøbe Volstrup Skole i 2014 sammen med sine samarbejdspartnere for at skabe det iværksætter centrum, som han selv har manglet.

Jeg har i mange år gået ene mand og har haft mellem 70 og 100 arbejdstimer om ugen. Det har ofte været svært at være selvstændig, fordi man har følt sig alene og troet, at man var den eneste, som lagde så megen tid i sin virksomhed.

Ole trak teltpælene op for at bo tættere på projektet og fortæller, at formålet med iværksætterfællesskabet stadigvæk er at give nystartede virksomheder mulighed for at få sparring og støtte fra andre selvstændige.

For mig drejer det sig om at få nogen i gang og at få nogen til at vove og satse på sine ideer - uden at sætte sig i for megen gæld. Business Park Sæby giver mulighed for at prøve idéen af i nogle rammer, som giver mening økonomisk.


Ole kan da også se lighederne mellem sig selv og de nystartede. Han ser, hvordan de virksomheder, som allerede nu har sine kontorer og værksteder hos Business Park Sæby, hjælper og støtter hinanden.

Det er fantastisk, hvilken tid og hvilke kræfter folk lægger i sin virksomhed. Jeg har bestræbt mig på at hjælpe den yngre generation og skabe muligheder for dem under ordentlige vilkår. Jeg vil egentlig bare gerne have, at der er flere mennesker, der ikke er bange for at prøve deres idéer af.

Sidstnævnte ønske kommer især fra Oles egen glæde ved at være selvstændig og drive egen virksomhed.

Jeg har været tilfreds på godt og ondt, i de gode og dårlige tider. Essensen af fællesskabet er at give folk lysten til at turde at skabe et centrum for iværksætteri. Stedet giver også plads til at dumme sig, ligesom jeg selv har gjort.

Ole nævner da også, at vendelboerne har det med at gå mere forsigtigt til værks, men at det er nemmere, når man har nogen at sparre med.

Det er typisk for Vendsyssel, at man ikke springer på vognen samme dag, som man spænder hesten for. Men med vores vilkår og lidt hjælp på vejen tør folk godt.


Volstrup Skole er små 7000 kvm, og Ole fortæller, at de lige nu kun bruger 25% af ejendommen. Ole - og nogle af de allerede etablerede iværksættere - renoverer løbende, så nye selvstændige kan være med til at designe sine egne lokaler. 

Vi renoverer, indtil vi får det lejet ud. Der kan være specielle indretninger, som de kan have ønsker til. Nogle lejer 12 kvm, mens andre lejer 157 kvm, og umiddelbart er der plads til mellem 50 - 70 lejere.

Lige nu er der 14 lejere, som nyder godt af Oles iværksættercentrum. Han lægger vægt på det gode fællesskab på tværs af faggrupperne, hvor han mener, at de små virksomheder virkelig vokser af at sparre med hinanden. 

Du kan finde alle svar derude, fordi selvstændige har lignende problemer i opstarten. Jeg synes, at vi er godt på vej. Det går stille og roligt, men kun fremad.


Og når Ole fortæller mig, at han står op kl. 3 eller 4 hver morgen og både driver Business Park Sæby med sine kone og har sin håndværkervirksomhed ved siden af, føler jeg mig helt sikker på, at han virkelig brænder for at skabe muligheder og fællesskab for andre. 

Med 35 år som selvstændig er der ingen tvivl om, at Ole ved, hvad det vil sige at være iværksætter, og hvad en nystartet har brug for. Hvis du lyst til at vide mere om Business Park Sæby, kan du besøge dem her på deres hjemmeside. 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Business Park Sæby / Ole Madsen