Rødbedefarvet dam i Sæby

Profilbillede
Hans Christian Thomsen Møller

I weekenden mødte der to lystfiskere et ret specielt syn - nemlig en rødebedefarvet dam.

Søndag i forrige weekend mødte der to lokale lystfiskere et meget specielt syn. Det kunne SæbyAvis.dk berette om. De to lystfiskere havde pakket fiskegrejet og var taget til det nedlagte dambrug i Sæby. Da de kom ned til dammen nær Sæby Å, fandt de vandet med en anden farve end de havde regnet med. Vandet i dammen var helt rødbedefarvet, hvilket fik de to lystfiskere til at slå alarm. 

Kommunen reagerede ved bl.a. at få foretaget vandprøver som efterfølgende blev sendt til analyse. Nu er der endelig kommet svar på prøverne, som viser, at der er tale om overflod af en bestemt bakterie, nemlig pupursvovlbakterien. Bakterien er udover farven også skyld i, at der intet liv er at finde i dammen. Bakterien er helt naturlig og ikke giftig, men gør altså at fisk trækker sig fra vandet og søger andre steder hen.

Hvad der nu skal ske, er endnu ikke fastlagt. Har du ikke set det særlige naturfænomen i Sæby, kan du stadig nå det. Men skynd dig, for både farve og den lidt grimme lugt er allerede på tilbagetog. 

Kilde: Redaktionen