Videnskab og øl: Et unikt indblik i Carlsberg Laboratorium

dato

Tag med på en fascinerende rejse ind i Carlsberg Laboratoriums verden, når lederen Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund deler deres viden om ølproduktion og banebrydende forskning. Foredraget finder sted i Borgerhuset Voersaa den 19. november 2024 kl. 19:00.

Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til store videnskabelige opdagelser. I dette foredrag vil deltagerne få indsigt i laboratoriets arbejde med at forædle ingredienser som byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfri øl.

Ølproduktion og videnskab

Foredraget vil dykke ned i den videnskab, der ligger til grund for ølproduktionen. Birgitte Skadhauge og Erik Lund vil diskutere, hvordan spiring af byg kan skabe forskellige malttyper, og hvordan Carlsberg Laboratorium arbejder på at udvikle gær, der kan gære uden at danne alkohol.

Klimatolerante fødevarer og fortidens planter

Derudover vil der blive præsenteret ny teknologi til at forbedre planters egenskaber under forskellige klimatiske forhold. Foredraget vil også dække fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indsigt i, hvordan fortidens planter tilpassede sig deres klima.

Smagsprøver og streaming

Under foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås løbende. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Borgerhuset Voersaa, Ny Skovgårdsvej 5, 9300 Sæby
Entré: 30 kr
Arrangør: Voersaa Borgerforening
Målgruppe: Alle
For mere information og pladsreservation, besøg dette link.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut